Ernæring og forbrænding

Ernæring og forbrænding

Eleverne har lavet snacks med forskelligt næringsindhold

Elever har i ernæring og forbrænding i denne uge arbejdet med at lave en meget præcis makrofordeling. 

I ernæring og forbrænding er det blandt andet inderholdet i maden som eleverne arbejder med. Hvor mange kulhydrater skal vi have? Hvad med protein? 

De skulle lave denne makrofordeling:

  • 40-60 % af energien skulle komme fra kulhydrater.
  • 25-40 % af energien skulle komme fra fedt.
  • 10-20 % af energien skulle komme fra protein.

Dette resulterede i forskellig retter - madpandekager med æg og kylling, müsli bar og og havregrynskugler. 

Vi fik kombinerer en praktisk indgangsvinkel med en større teoretisk viden om, hvordan ernæring og forbrænding hænger sammen. Vi lavde vores makrofordeling alt efter vores eget aktivitetsniveau.

Alt imens den ene halvdel lavede mad produkter, svedte den anden halvdel til spinning, hvor de skulle teste væskebalancen og hvor meget den ville ændre sig under en times motion.